Ekaterina GORDEEVA

Soviet Union    Russia (1994)

Pairs

Date of birth / Születési idõ

May 28, 1971

Place of birth / Születés helye

Moscow

Height / Magasság

157,5 cm

Home town  /Lakóhely

Simsbury, Connecticut USA

Profession / Foglalkozás

Professional Skater

Marital status / Családi állapot

Married with Grinkov (Child: Daria Sergeevna Grinkova, born September 11, 1992 in Morristown, New Jersey)
2nd marriage: Ilia Kulik (Child: Elizaveta)

Start skating / Korcsolyázás kezdete

1982

Club

Central Red Army Sports Club in Moscow (1982-1994)

World Professional Championships (Single)
 

1996

1997

4

2

 Sergei GRINKOV

 

Date of birth / Születési idõ

 

Date of death / Meghalt

20 November  1995 (heart-attack in practice)

Results / Eredmények

 

1984

1985

1986

1987

1988

1989

1990

1994

Olympic Games / Olimpia

 

 

 

 

1

 

 

1

World Champ./ Világbajnokság

 

 

1

1

2

1

1

 

European Champ./ Európabajnokság

 

 

2

WD

1

 

1

 1

World Juniors / Junior Világbajnokság

5

1

 

 

 

 

 

 

National Champ./ Nemzeti Bajnokság

 

6

2

1

 

 

1

 

World Professional Championships

1990

1991

1992

1994

2

1

1

1

EC 1986. Kobenhavn - 2. (2,8)

Free skating:

5,6

5,6

5,8

5,7

5,9

5,7

5,9

5,7

5,8

5,6

5,7

5,8

5,7

5,9

5,6

5,9

5,8

5,8

WCh 1986. Geneve - 1. (1,4)

Free skating:

5,8

5,8

5,8

5,8

5,8

5,8

5,7

5,8

5,8

5,7

5,9

5,7

5,8

5,9

5,9

5,8

5,8

5,8

EC 1987. Sarajevo - disqualified

Short Program: 3. (1,2).

A kr els harmadában elszakadt Grinykov nadrágrögzít pántja a jobb korcsolyája alatt. Ezt Benjamin Wright döntnök azonnal észrevette és jelezte, hagyják abba a korcsolyázást, hiszen súlyos baleset is bekövetkezhet. Ezt a nagy lendülettel futó, rettenten koncentráló fiatal pár nem vette észre. Erre a zenét is leállították, hátha így rájönnek, hogy valami nincs rendben. k azonban mentek tovább és a közönség vastapsa volt a kíséretük. Azt hitték talán, hogy elromlott a magnó, hiszen volt már ilyen (Rodnyina és Zajcev 1973-ban zene nélkül futva nyert aranyat.) Miután így befejezték a krt, a zsri összeült, s úgy döntött, hogy a varseny végén újra lefuthatják a programjukat. Amikor azonban újra szólították ket, már nem jöttek a jégre, mert a csapatvezetés bejelentette, hogy visszalépnek.

WCh 1988. Budapest - 2. hely 2,4 hsz.

Short Program 1. (0,4).

Free skating: 2.(2,0)

5,7

5,8

5,8

5,8

5,8

5,8

5,8

5,7

5,8

5,9

5,8

5,8

5,9

5,9

5,8

5,8

5,8

5,8

Filmography as Actress:

  1. Christmas Fantasy on Ice (1992) (TV)
  2. Artistry on Ice (1994) (TV)
  3. Greatest Hits on Ice (1994) (TV)
  4. Artistry On Ice II (1995) (TV)
  5. Houston Symphony Concert on Ice, The (1995) (TV)
  6. Beauty and the Beast: A Concert On Ice (1996) (TV)
  7. Champions on Ice (1996) (TV)
  8. Sergei Grinkov: Celebration of a Life (1996) (TV) (as Yekaterina Gordeyeva)
  9. Snowden on Ice (1997) (TV)
  10. My Sergei (1998) (TV)
  11. Snowden, Raggedy Ann and Andy Holiday Show, The (1998) (TV)

Filmography as Writer:

  1. My Sergei (1998) (TV) (book)

Teljes weblap

Videos:

1988  Olympic Games 1988 - Calgary Olympic Games 1994 - Lillehammer1995.  Stars On Ice  Stars On Ice 1995

Pictures / Képek

XVII. Winter Olympic Games 1994. Lillehammer, Norway

Rank: Gold Medal

Ekaterina13.jpg (35182 bytes) Ekaterina14.jpg (23899 bytes) Ekaterina15.jpg (294240 bytes)

1998.

1998.April

23 October, 1999.

2000.

In World Championships 2003, Washington, USA

with Ilia Kulik

Ice Revue 2004

 Video: